Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

25 kesäkuuta 2013

Pokkareita ja pikku potilas

Mipsa nukkui tänään pitkät päikkärit. Nukahti istualleen pöydän ääreen kun laitoin ruokaa. Kannettiin siitä sohvalle unille. Tyttö tuntui herättyään taas kovin lämpimältä ja mittarin lukema nousikin reilusti päälle 38:n. Tässä ehtikin olla jo monta kuumeetonta päivää...


Laitoin ruoaksi pastaa ja kesäkurpitsa-jauhelihakastiketta. Murskasin pari valkosipulinkynttä ja kuullotin pannulla voissa. Lisäsin jauhelihan, ruskistin, maustoin suolalla, mauste- ja mustapippurilla. Pilkoin kesäkurpitsan pieniksi kuutioiksi ja laitoin paistumaan jauhelihan sekaan. Pilkoin vielä sekaan puoli pakettia perinteistä koskenlaskijajuustoa ja lorautin purkillisen kuohukermaa. Suurustin maissijauhoilla ja vettä laitoin sen verran että koostumus oli mieleinen. Annoin hautua herkulliseksi. :)


Jumbe on vilkas poika. Ehtii joka paikkaan ja on utelias tutkija. Kävelee tukea vasten ja kiipeilee sujuvasti. Meillä oli keittiön ikkuna auki ja poika kapusi jakkaralle huutelemaan komentoja ulkona leikkiville siskoilleen. Komentojen sisältö jäi epäselväksi kun ymmärrettäviä sanoja ei vielä kourallista enempää ole varastossa, mutta äänensävystä ei voinut erehtyä. ;)



Tulee mieleen Kaija Pakkasen satu "Koko maailman komentaja". On muuten kiva tarina, meillä on Tammen suuri satukirja, josta tuo löytyy. :)

Suomalaisessa kirjakaupassa on ale. Tartuttiin ystäväni kanssa kimpassa pokkaritarjoukseen, kolme 12€:lla. Minä valitsin Kathryn Stockettin Piiat ja Ildefonso Falconesin Fatiman käsi -romaanit. Piiat ahmaisin kahdessa päivässä. Koskettava, aito, lämminsydäminen, riipaiseva, silti samalla kevyesti luettava ja hauska. Suosittelen. Elokuvaversio täytyy päästä näkemään. Fatiman käden aloitin tänään. Tarina kietoi heti otteeseen. Kiehtovaa kerrontaa. Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää. 




19 kesäkuuta 2013

Kyläilijöitä ja herkuttelua

Tänään oli mukava päivä. Kävin aamupäivästä kaikkien muksujen kanssa Jumben neuvolassa. Hienosti on poika kasvanut ja kehittynyt. Uusi neuvolan terkkarikin vaikutti oikein mukavalta.

Päivällä sisko tuli meille hoitelemaan lapsia, niin sain rauhassa leipastua parit piirakat tulevia vieraita varten. Pihalla kasvaa rehevä raparperipöheikkö, joten napsaisin sieltä parit varret leipomuksiin. Tein pellillisen "tavallista" ja piirakkavuoallisen gluteenitonta raparperipiirakkaa. Tavallisen pohja oli vähän kuivakkaa, joten ohje ei ansaitse tulla jaetuksi. Gluteeniton sen sijaan oli erittäin mehevää ja herkullista. Ohjeen löysin Oma koti onnenpesä -blogista:

3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1/2tl kardemummaa
2dl sokeria
2 raparperinvartta
0.75dl öljyä
2 munaa
1.5dl maitoa

Pilko raparperit pieneksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja laita raparperit päälle. Raparperien päälle ripotellaan sokeria sekä kanelia. Paistetaan 175 asteessa n. 30min.

Koska tein oman piiraani tavallista pienempään piirakkavuokaan, puolitin ohjeen määrät. Jauhoina käytin Semperin Fin mix -seosta. 



Erittäin herkullista vaniljakastikkeen kera. Ja kelpasi ilmankin. ;)

Meillä oli kyläilijöiden kanssa tosi mukavaa. Lapsillakin leikit sujui kivasti. On hienoa kun on ystäviä, joiden kanssa jutut jatkuu samasta pisteestä mihin pari vuotta sitten viimeksi tavatessa jäivät. No, toki välissä puhelinlangat on laulaneet ja sosiaalinen media on päivittänyt kuulumisia. :)  

Illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen tein henkilökohtaista herkkuani. Paahtoleipiä ja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Kumma kyllä muu perhe ei siitä välitä...


Täysin masuin siis toivottelen hyvät yöt!


17 kesäkuuta 2013

Paluu arkeen

Kerron jännittävästä Lapin reissun paluumatkasta kun saan kuvat siirrettyä, mutta tänään postaus ihan kotiaiheista. Arki alkoi ja Äijällä työt. Mipsalla nousi toissayönä kova kuume. Oli eilen kovin surkeana, ihan veto pois ja mahakipuakin välistä valitteli. Yö oli levoton. Vieläkin on lämpöä, mutta niin vaan vilisti hetkeksi pihamaalle siskojen kans leikkimään. Touhutkoon mun puolesta voimiensa mukaan. Äsken tuli lepäilemään ja sohvalle pötköttelemään. 


Huomatkaa boheemi, itse valittu kerrospukeutuminen. <3

Meidän kirjahylly on ollut muuton jäljiltä retuperällä. Kirjat ihan missä järjestyksessä sattuu. Ja eihän sellainen meikäläiselle sovi. Aiemmin oon tykännyt järjestää ne aihepiireittäin, mutta nyt innostuin Elisan (http://vispilaetvirkkuukoukku.blogspot.fi/2013/06/paivan-projekti.html) esimerkistä ja järkkäilin opukset väreittäin. Koska omaan lieviä pakkomielteisiä piirteitä, värien piti myöskin soljua jouhevasti. Yön yli asiaa pohdittuani (ja valveaikaahan yösydännä riitti kun 3/4 heräili) päädyin järjestykseen: musta-harmaa-ruskea-vihreä-sininen-liila-vaaleanpunainen-punainen-oranssi-keltainen-valkoinen. Alahyllyt piti jättää pikku tihulaisen takia pääosin tyhjiksi, joten osa kirjoista meni vintille odottelemaan otollisempia aikoja. :D


Entistä aihepiirijärjestelijää huvittaa kun vierekkäin ovat mm. Raamattu ja Tex iskee sarjis, Jatkosodan pikkujättiläinen ja Rakkaudesta perennoihin, Pekka Railon Valkoisten vankina ja Tove Janssonin Muumiperheen tarina. ;)

Loppuun haluan jakaa kanssanne Pinterestin kautta löytämäni upean ajatuskuvan. Se puhutteli!

http://spirituallythinking.blogspot.fi/2012/04/listen-to-little-stuff.html





11 kesäkuuta 2013

Kesälomailemassa Lapissa

Ollaan nautittu mahtavista maisemista ja mukavasta tekemisestä. Eilen käytiin patikkaretkellä. Lasten kanssa käytiin metsäpoluilla ja lopuksi paistettiin Kummituskämpällä makkaraa. Jumbekin viihtyi, nukkui isänsä selässä Manduca-repussa koko kävelyn ajan. 





Tänään lähdetään pulikoimaan. :D Hyviä kesäpäiviä kaikille!