Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

23 joulukuuta 2013

Villiä melskettä, helinää helskettä...

Eilen illalla sain paisteltua lanttulaatikoita. Vähän tuli runsaammanpuoleisesti tehtyä, mutta sain yhden rasian lahjoitettua hyvään kotiin. liian kans onneksi pärjää paremmin. ;)


Paketteja väsäilin pikkutunneille saakka eilen ja tänään samat puuhat edessä.



Tänään on ollut mielenkiintoisia vaiheita. Kinkunpaistaminen ei mennyt ihan niinku strömsöössä, mutta alkukankeuden jälkeen alkoi sujua. Kerrottakoon, että tilanteeseen liittyivät mm. paistopussin käyttämisen haasteet ja pikku apuri, joka sääteli uunin lämpötilaa. Palovaroitinkin tuli testattua. 
Nyt kinkku on jo jäähtymässä. Maistiaisia ei ole vielä napsittu, joten saa nähdä mitä siitä tuli. :D

Päivällä sain vihdoin pussitettua loput joulumuistamiset naapureille ja muutamalle sukulaisperheelle. Olin jo aiemmin askarrellut kortit ja koristellut tulitikkurasiat. Kävin alkuillasta yksin ajelemassa ympäri kyliä ja toimittamassa pussit perille. Pitkästä aikaa joulukierros omassa lapsuuden kotikaupungissa. Tuli kyllä ajellessa ikävä myös viime vuosien asuinkaupungin ystäviä kun muistelin siellä tehtyjä joulukierroksia. Ikävää kyllä hälvensi eilinen ystävien yllätysvierailu. Kummipoikamme perhe piipahti joulutervehdyskäynnillä. Oli tosi mukava nähdä heitä. ❤



Illalla koettiin vielä jännittäviä hetkiä. Äijä oli juuri asentanut valot joulukuuseen kun lähti käymään toisessa huoneessa. Pian kuului kuusen luota Jumben hihkaisu: "Kaatu!" Valot meni rikki, joten toivotaan että kaupasta vielä huomenaamuna saa kuusenkynttilävaloja. Muutkin koristelut jätettiin sitten lasten harmiksi aamuun.

Tonttutunnelma oli kaikesta huolimatta korkealla. Mipsa meni nukkumaankin tonttulakki päässä. ❤



Tapanani on vaihtaa joululakanat. Siitä tulee hyvä fiilis ja tietysti in mukava juhlan kunniaksi pujahtaa puhtaisiin petivaatteisiin. Ottokin nukkui makeassa joulutunnelmassa ennen kuin sai häädön ihmisnukkujien vallatessa makuuhuoneen.

Hyvää aatonaattoyötä!


21 joulukuuta 2013

Rakkaudentunnustus

En saanut kukkia tai suklaata, vaan paljon parempaa. Illalla kävin ennen nukkumaanmenoa vessassa ja huomasin, että Äijä oli kiinnittänyt vessapaperirullatelineen paikalleen. ❤ Etsin kauan kauppoja ennen kuin löysin juuri sellaisen telineen, jonka halusin. Asennus antoi odottaa itseään tovin, mutta nyt se on asemissa. Hyvin pyyhkii! :DD


Ei ole enää montaa päivää jouluun! Keittiön ikkunasta näkyy meidän idyllinen pihatupa, rakennettu v. 1945. :)



17 joulukuuta 2013

Joulun ydin



Mun joulumieli löytyi vasta tänään. Sain vihdoin kortit postiin, ehtivät vielä ykkösluokassa. Olin askarrellut jo ajoissa, mutta homma kaatui siihen, että osoitteet oli vanhalla koneella enkä saanut aikaiseksi/ehtinyt kaivaa niitä sieltä ennen kuin joulumerkkipostitusaika oli ohi... Laitoin myös pari pakettia postissa menemään. Ostin lanttu- ja porkkanalaatikkoihin ja piparitaikinaan ja torttuihin tarvikkeet, sekä opettajien ja muutamien läheisten joulumuistamiset.



Olin kaupoilla yksin ja lähdin ajamaan kotiinpäin. Levyltä soi suosikkijoululauluni En etsi valtaa loistoa.

Suo mulle maja rauhaisa ja lasten joulupuu,
Jumalan sanan valoa, joss sieluin kirkastuu.
Suo kotihin, jos pieneenkin nyt joulujuhla suloisin,
Jumalan sanan valoa ja mieltä jaloa.

Siinä oli mun joulun ydin kaikkinensa.  <3  <3  <3 




Oli jo pimeää. Kotikadulla oli rauhallista, jouluvalot loistivat ikkunoissa. Naapurissa on kauneimmat jouluvalot ikinä: valkoiset usko, toivo, rakkaus. Olen vuosia haaveillut sellaisista omaan kotiin, nyt ihastelen niitä päivittäin. Parkkeerasin pihaan ja kun astuin ulos autosta, hämmästyin kuinka joka puolella kimalteli. Pakkanen oli tehnyt kaiken kimmeltäväksi. Niin kaunista.

11 joulukuuta 2013

Joulukortteja...

Täällä on käynnissä joulukorttitehdas. Lapset nukkuu, minä ja Otto-kisu hengataan sohvalla. Glögi maistuu ja kortteja valmistuu. :)


Erityisen idyllistä olisi tietysti, jos vielä joululaulut soisi taustalla... mutta sen sijaan katsellaan Äijän kanssa Paluu tulevaisuuteen -leffaa. :)

Haluan jakaa vielä kanssanne pari kuvaa meidän pikku vilperistä. Hän on 1,5-vuotiaana jo aika nokkela poika. Jos vanhempien silmä välttää, hän käy pihistämässä "puleleen" tai "aipelin". Osaa hämmästyttävästi hakea valikosta Ylen lasten areenan ja laittaa sieltä Dinojunan tai Kaapon pyörimään. :O Peleistä suosikki on isosiskoille ladattu Barbie-peli.  Ei sitä minun nuoruudessa tommosia... Eikä meilläkään tietysti jatkuvasti. Vaikka onhan ne kivoja ja tekniikka on tätä päivää. :)


06 joulukuuta 2013

Suomen 96. itsenäisyyspäivä


Kiitos, Jumalamme, kun annoit kauniin maan,
annoit jylhät metsät, loit vedet virtaamaan.
Kiitos sisukkaasta työstä isien,
kiitos isänmaasta ja kohtaloista sen.

Sovinnossa meidän suo maata rakentaa,
että jokaiselle se kodin tarjoaa.
Kädestäsi maamme siunauksen saa,
ohjaa esivaltaa ja viisautta jaa.

Herra, Pyhän Hengen suo kodit rakentaa,
saavu perheisiimme ja rauhan mieltä jaa.
Auta, Herra, että meistä jokainen
oman paikan löytää, käy työhön iloiten.

Rukoilemme rauhaa myös koko maailmaan,
että kaikki kansat pian saavat isänmaan.
Sinä, Herra, saatat mielet avartaa,
että ymmärrämme: on yhtä koko maa.

- Anna-Mari Kaskinen -

Hyvää itsenäisyyspäivää!


01 joulukuuta 2013

1. adventtisunnuntai 2013

Joulukuu alkoi. Aamulla kalenterista paljastui jokaiselle lapselle mariannekarkit ja neljä palaa palapeliä. 


Kävimme kirkossa aamulla, on se kaunista kun iso joukko veisaa Hoosiannaa. Mipsa 3vee seurasi tapahtumia ja kun pappi asettui seurakunnan eteen aloittamaan jumalanpalvelusta, tyttö kysyi: "Onko tuo Jeesus, jolla on valkoiset vaatteet?" :D

Kotona meillä on traditiona sytyttää lasten kanssa adventtikynttilät ja laulaa samalla virttä 13. 

Nyt sytytämme kynttilän
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta
seimessä nukkuvaa.


Eilen aloitettiin vasta puunpolttoaikakausi tässä kodissa. Ihanan tunnelmallista viettää iltaa takkatulen loisteessa. 


Rauhallista sunnuntai-iltaa!

Joulukuu häämöttää

Tai tarkalleen ottaenhan tässä ollan jo joulukuun puolella. :)

Laitoin tänään keittiön ikkunalle virkatun nauhan, johon kiinnitin pyykkipoikia, joihin kiinnitin Tiimarista löytämäni puiset numerot. Lapset jännittivät koko päivän, että ilmestyyköhän siihen jotain yön aikana. Ja kyllä, vähän puolenyön jälkeen näytti tältä:


Innostuin niin piponneulomisesta, että nappasin kauppareissulta mukaan heijastinlankaa. Mipsalle valmistui jouluinen sydänpipo. Seuraava on jo puikoilla.


Tänään satoi lunta, lapset olivat riemuissaan pulkkaleikeissä. Pakkanen sai vihdoin valmiiksi erityisesti Mepsun kovasti odottaman jäälyhdyn.



Valoisaa joulukuuta!