Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

31 tammikuuta 2014

Ja voittaja on...




Innokkaat onnettaret. ❤



Onneksi olkoon tiiti66! Olen laittanut voittajalle sähköpostia. :)


❤: Suvi


30 tammikuuta 2014

Vielä ehtii osallistua arvontaan!

Tänään puoleenyöhön saakka ehtii vielä osallistua arvontaan! Klikkaa sivupalkista arvontakuvaa, niin pääset postaukseen. Kommentoi postausta ja olet mukana arvonnassa. Tai jos ei kommentointi jostain syystä onnistu, laita sähköpostia osoitteeseen ruusukujalla (@) gmail.com!

Ja arvonnan palkintohan oli tämä:


Lueskelin isovanhempieni luona taannoin apulehteä. Sarjisosastolla oli niin hauskasti osuva strippi, että nappasin siitä kuvan. Iloista torstaita kaikille! :)


❤: Suvi


27 tammikuuta 2014

Omatoimisuutta ja osallistuvuutta etsimässä... eli lasten tehtävälistat kehiin

Meillä on ollut vuosien varrella jos jonkinlaista tehtävälistaa ja tarrataulukkoa lasten motivaation ja muistin virkistämiseksi. Niitä aina aikansa on käytetty ja sitten unohtuvat, kunnes taas kehitän uudet. Nyt on ollut hetki sitä unhoituksen aikaa. Eilen illalla kyllästyin siihen, että saan iltaisin sata kertaa muistuttaa 6- ja 8-vuotiaita iltatoimien kulusta vaikka rutiinit on pysyneet aika pitkälti samanlaisina about viimeiset viisi vuotta. Hermostuin ja huusin. Sitten pyysin anteeksi ja kirjoitin listat helpottamaan aamutoimia ja iltatoimia. Kiinnitin laput vessan seinälle, josta voi käydä tarkistamassa miten pitää edetä. Toivon kovasti, että edistää taas edes hitusen itseohjautuvuutta.



Listoista intoutuneena kirjoitin lisäksi kotityölistan lapsille. Olen itse kasvanut siihen, että kaikki perheenjäsenet osallistuvat kodin järjestyksen ja siisteyden ylläpitoon. Samaa haluan opettaa omille lapsille. Tuntuu että ilman mitään listaa tai systeemiä homma jää helposti roikkumaan, joten kokeillaan vaihteeksi tällaista lähestymistapaa. :)


Kovien pakkasten välissä on onneksi ollut sellaisiakin päiviä, jolloin on tarennut ulkoilla. Mipsa testaili uusia minisuksia. :)


Leikkimökki on näin talvisaikaankin kovassa käytössä. Keittiöleikit tuntuvat olevan pienten mieleen. :)


Mukavaa maanantaita!

❤: Suvi

ps. Muistattehan osallistua arvontaan! :)

20 tammikuuta 2014

Blogin sähköpostiosoite

Blogilla on nyt ihka uusi sähköpostiosoite. Sitä kautta voi ottaa yhteyttä, lähettää palautetta ja jos kommenttilomake ei toimi, voi arvontaan osallistua sitä kautta. Käyttäessänne osoitetta, ottakaahan sulut ja välilyönnit pois. :)

ruusukujalla (@) gmail.com



Mukavaa päivää!

❤️: Suvi

19 tammikuuta 2014

~ ARVONTA ~

No niin, on tullut ensimmäisen arvonnan aika! Jännää! Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttin tähän postaukseen. Anonyyminä kommentoidessasi anna nimimerkki, niin helpompi arpoa. :) Arvontaa saa mieluusti mainostaa omassa blogissa, facebookissa tai muualla, vaikkei siitä "erityispisteitä" saakkaan. Kaikki kommentoijat osallistuvat siis yhdellä arvalla. :D

Aikaa osallistua on 30.1. saakka, seuraavana eli kuun viimeisenä päivänä suoritan arvonnan.

Ai niin tietysti. Se palkinto. ;) Novitan Hile -langasta neulottu/virkattu panta lämmittämään korvia pakkasella. Ohje on ihan omasta päästä kehitelty. Omaan päähän se kokeiltaessa sopikin, mutta joustava kun on, niin varmasti muihinkin päihin passaa. Lisäksi voittaja saa maistiaiset kahdesta yrttihaudukkeesta, joita tykkään itse juoda; Yogi Tea Calming ja Breathe Deep. Eikä siinä vielä kaikki: voittajaa hemmotellaan suklaaherkulla, eli sujautan mukaan myös Kismetin. :)



Tässä näkyy vielä panta tositoimissa:


Arpaonnea!


❤: Suvi

18 tammikuuta 2014

Tervetuloa meille: Ruokasali (ja pari herkullista piirakkaa! :)

Alakerrassa tehtiin ennen vuodenvaihdetta rymsteerausta ja olohuoneesta tuli ruokasali, musahuoneesta tuli olohuone. Tässä tunnelmia ruokasalista. Äijä tosin on sitä mieltä, että ruokasali on liian juhlallinen ilmaisu, ruokailuhuone olisi ehkä oikeampi ilmaus, lisäksi huoneesta löytyy musanurkkaus. Minusta on silti hauskaa sanoa sitä ruokasaliksi. :)



Ostin nämä suloiset sydämet ystävänpäivää silmälläpitäen. En malttanut odottaa sinne asti vaan asettelin ne jo. Alehyllyiltä löytyi kauniita valkoisia kynttilänjalkoja.



Kynttilöiden polttaminen pöydillä täytyy meillä kyllä ajoittaa lasten nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan tai olla tarkkana kuin porkkana, ettei vahinkoja satu. Kaikki tutkitaan ja sydämetkin saa kyytiä. :D


Kaakelitakka on pakkasilla kovassa käytössä.



Leipasin perjantaivieraiden kunniaksi eilen pari nopsaa piirakkaa. 



Mutakakku

150g voita
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja / vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria

Sulata voi, anna jäähtyä.
- Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon voisula.
- Sekoita kuivat aineet keskenään, kääntele muna-voiseokseen.
- Kaada taikina n. 20cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan.
- Paista 200 asteessa n. 20min.

Mustikkainen kahvipiiras

75g voita
3 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja / vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoja
2dl (pakaste)mustikoita
      suklaarouhetta

- Sulata voi, anna jäähtyä
- Sekoita munat, voisula, sokeri ja jauhot. Älä vatkaa.
- Voitele pyöreä (irtopohja)vuoka, kumoa taikina siihen.
- Ripottele mustikat ja maun mukaan suklaarouhetta päälle.
- Paista 200 asteessa 30min.

Molempien piirakoiden kyytipojaksi sopii erinomaisesti vaniljajäätelö, kermavaahto tai vaniljakastike. :)

15 tammikuuta 2014

Tervetuloa meille: Yläkerran aula

Portaikon yläpäästä meiltä löytyy pieni kotoisa aula. Hallitsevana on mäntypaneeli, joka joskus saanee valkoista maalia pintaansa. Toistaiseksi mennään kuitenkin tällaisenaan. Lukunurkkauksessa on mukava nojatuoli. Pieni ovi sen takana johtaa sivukkaaseen, jossa on hyvin säilytystilaa. Meillä siellä on ylimääräiset tekstiilit, kausivaatteet ja kengät. 


Alakerran uudelleenjärjestelyjen vuoksi kirjat siirtyivät yläkertaan. En ole vielä keksinyt, millaisen säilytyskalusteen niille hankkisin. Ideoita kenelläkään? Olisiko perus kirjahylly, seinään kiinnitettävät avohyllyt, joku senkki... Vai mitähän siihen keksisi? Kuvassa näkyvä ovi johtaa master bedroomiin, eli siihen huoneeseen, jossa me aikuiset ja kaksi pienintä muksua nukumme.


Meillä näitä kirjoja piisaa, joten ihan pikkuinen hyllykkö ei riitä... :)


Aulasta on käynti parvekkeelle. Joulu on ohi, mutta en halua ottaa ihanaa tunnelmavalaistusta vielä pois. Olkoot valaisemassa pimeitä iltoja ja öitä vielä tovin. :)








1. blogivuosi täynnä! Jee!

Vuosi takana Ruusukujan katveessa -blogia. Paljon on tapahtunut vuodessa. Lapset on kasvaneet, maisemat ja koti ovat vaihtuneet. Nyt uudessa kodissa ei oikeastaan enää asuta ruusukujalla vaan enemmänkin kuusipuun katveessa. Katsotaan huvittaako joskus vaihtaa blogin nimi vastaamaan tontin kasvustoa. :D

Juhlistin synttäripäivän iltaa lämmittelemällä ensimmäistä kertaa puuhellan lämmössä ja sen avulla keitetyllä iltateellä. :)



Tässä männäpäivänä leivottiin Jumben kanssa muffinsseja välipalaksi. Kaikki ainekset vain sekaisin ja uuniin. Hyvää tuli. Tosin vähän jäi paperivuokiin kiinni, ensi kerralla kokeilen voidella muffaripannun ilman vuokia.




Loppuviikosta aion julkistaa synttäreiden kunniaksi arvonnan! Pysykäähän kuulolla! :)




10 tammikuuta 2014

Aamumuumit

Huomenta ja hyvää uutta vuotta!

Meillä sujui joulun aika ja vuodenvaihde kotosalla sukulaisten ja ystävien kera. Aattona meillä vieraili eka kertaa ikinä joulupukki ja täytyy sanoa, että oli mukava kokemus sekä lapsille, että aikuisille. Jouluaattoiltapäivää meillä oli viettämässä iso joukko läheisiä. Laitoin tarjolle glögiä (Marlin tiivisteestä tulee mun mielestä ihan parasta), kahvia, pipareita ja suosikkisuklaakakkuani.

Ohje on alunperin mukailtu eräästä synttärikakkukirjasta.

Suklaakakku

200g tummaa suklaata
200g voita

- Sulata kattilassa, anna jäähtyä. 

4 munaa
2dl sokeria

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan suklaarasvaseos.

0,5dl kaakaojauhetta
1,5dl jauhoja (Semperin Fin mix tai Sunnuntai vaalea gluteeniton jauhoseos, vehnäjauhoillakin onnistuu)
2tl leivinjauhetta

- Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti.

1,25dl hedelmäsosetta (pilttipurkillinen) tai maustamatonta jogurttia

- Kääntele jogurtti/sose taikinan sekaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (käytän gluteenittomia kaurajauhoja, korppujauhotkin passaa) rengasvuokaan. 
- Paista 175 asteessa n.45min.

Juhlan aika tuntui menevän niin touhutessa, että en ole juuri kuviakaan ottanut koko joulusta. Muistoja kyllä jäi. ❤

Loppiaisen jälkeen arki alkoi todenteolla kun eskarilainenkin palasi koululle. Koululaisen vuosi alkoi jo heti uudenvuoden jälkeen. Mukava on ollut päästä jälleen tuttuihin arkirutiineihin kiinni. Tänäaamuna sekä pikkuväen, että äidin aamu alkoi muumeilla.


Taustapeilistä (jossa näette ihanat tahmatassun kädenjäljet) näkyy vähän myös uutta olohuonetta. Myllättiin loppuvuodesta koko alakerta uuteen järjestykseen. Siitä kuvia lisää myöhemmin.

Äidin muumit on kupissa. Oma äitini keräilee muumikuppeja ja muita juttuja. Sain häneltä syntymäpäivälahjaksi ihanan japanilaisen muumimukin. Siitä on hyvä juoda aamuteetä. :)



Kohta on blogin yksivuotissynttärit, sen kunniaksi aion pistää pienen arvonnan pystyyn! Mutta siitä lisää myöhemmin... ;)

Mukavaa perjantaita!