Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

25 kesäkuuta 2013

Pokkareita ja pikku potilas

Mipsa nukkui tänään pitkät päikkärit. Nukahti istualleen pöydän ääreen kun laitoin ruokaa. Kannettiin siitä sohvalle unille. Tyttö tuntui herättyään taas kovin lämpimältä ja mittarin lukema nousikin reilusti päälle 38:n. Tässä ehtikin olla jo monta kuumeetonta päivää...


Laitoin ruoaksi pastaa ja kesäkurpitsa-jauhelihakastiketta. Murskasin pari valkosipulinkynttä ja kuullotin pannulla voissa. Lisäsin jauhelihan, ruskistin, maustoin suolalla, mauste- ja mustapippurilla. Pilkoin kesäkurpitsan pieniksi kuutioiksi ja laitoin paistumaan jauhelihan sekaan. Pilkoin vielä sekaan puoli pakettia perinteistä koskenlaskijajuustoa ja lorautin purkillisen kuohukermaa. Suurustin maissijauhoilla ja vettä laitoin sen verran että koostumus oli mieleinen. Annoin hautua herkulliseksi. :)


Jumbe on vilkas poika. Ehtii joka paikkaan ja on utelias tutkija. Kävelee tukea vasten ja kiipeilee sujuvasti. Meillä oli keittiön ikkuna auki ja poika kapusi jakkaralle huutelemaan komentoja ulkona leikkiville siskoilleen. Komentojen sisältö jäi epäselväksi kun ymmärrettäviä sanoja ei vielä kourallista enempää ole varastossa, mutta äänensävystä ei voinut erehtyä. ;)Tulee mieleen Kaija Pakkasen satu "Koko maailman komentaja". On muuten kiva tarina, meillä on Tammen suuri satukirja, josta tuo löytyy. :)

Suomalaisessa kirjakaupassa on ale. Tartuttiin ystäväni kanssa kimpassa pokkaritarjoukseen, kolme 12€:lla. Minä valitsin Kathryn Stockettin Piiat ja Ildefonso Falconesin Fatiman käsi -romaanit. Piiat ahmaisin kahdessa päivässä. Koskettava, aito, lämminsydäminen, riipaiseva, silti samalla kevyesti luettava ja hauska. Suosittelen. Elokuvaversio täytyy päästä näkemään. Fatiman käden aloitin tänään. Tarina kietoi heti otteeseen. Kiehtovaa kerrontaa. Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää. 
4 kommenttia:

 1. Lueskelin monta postausta taakse päin. Ihania juttuja ja perus kotielämää :)

  VastaaPoista
 2. Miten ihmeessä, sie ennätät lukemaan. Itselläni on samainen kirja ollut kesken jo kuutisen viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nopea lukija. :) Napostelen tarvittaessa romaanin päivässä. Luen syödessä, imettäessä, auton kyydissä, vessassa, ruokaa laittaessa, puistossa hiekkalaatikon reunalla... Nyt heinäkuussa innostuin pitkästä aikaa Kaari Utrion tuotannosta. Mun mummun kirjahyllystä löytyy melkein ne kaikki, oon monta jo lukenut, nyt vuorossa Tuulihaukka. Se on kyllä niin jykevä opus, että menee useampi päivä. :D

   Poista