Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

30 lokakuuta 2013

Mehevä moussaka ja lämmintä ylle

Olen innostunut taas hetken tauon jälkeen neulomisesta. Yksi piiiitkään kesken ollut hartiahuivi on kohta valmis. Siinä sivussa teen kuitenkin pienempiä juttuja. Ystäväperheen poika sai villasukat synttärilahjaksi ja omille lapsille on pipoja tekeytymässä. Mepsun oma on jo valmis.


Tein eka kertaa ikinä moussakaa. Lueskelin monta reseptiä ja niiden pohjalta päädyin tällaiseen ratkaisuun. Leikkasin munakoisot pitkittäin viipaleiksi ja ripotin suolaa pinnalle itkettämään niitä. Pilkoin punasipulin ja puristin kolme valkosipulinkynttä. Kuullotin sipuleita öljyssä, lisäsin naudanjauhelihan, ruskistin. Maustoin herbamare yrttisuolalla, kanelilla, maustepippurilla, mustapippurilla ja kuivatulla persiljalla. Kaadoin sekaan purkillisen paseerattuja tomaatteja ja vettä. Seuraavaksi tein maitokastikkeen, jonne sekoitin lopuksi runsaasti juustoraastetta ja yhden rakenteeltaan rikotun kananmunan. 

Pyyhin munakoisoviipaleista itkut ja paistoin niitä hetken öljyssä pannulla. Ladoin vuoan pohjalle kerroksen viipaleita, päälle molempia kastikkeita, taas munakoisoviipalekerros, päälle kastikkeet ja pinnalle juustoraastetta. Vajaa tunti uunissa n. 180 asteessa. 

Lapset ei ylläripylläri olleet innostuneita, mutta me aikuiset tykättiin tooooosi paljon. Äijällä oli n. 10 vuoden takainen munakoisotrauma. Nyt se on selätetty. :DD





Valmis moussaka jäi kuvaamatta, koska se oli popsittu jo parempiin suihin ennen kuin muistin mitään valokuvaamisia. ;)

Illalla otin projektiksi eteisen. Se oli jo ihan tukossa kun oli tuotu talvivermeitä ja kaikki syysjutut oli vielä paikallaan. Mutta paiskittuani hommia jokusen tunnin, alkoi helpottaa. Monta pussillista kirppistavaraa tuli karsittua ja jotain meni roskiinkin. Kaiken jälkeenkin olemme erittäin hyvin varustautuneita talveen, erityisesti villasukkien osalta. Niitä on jokaisella perheenjäsenellä varsin runsaasti. :D

Ennen:


Jälkeen:

Nyt olen ansainnut hetken löhöilyn sohvalla ennen kuin hipsin nukkumaan. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti