Meillä ei vietetä lihatonta lokakuuta (
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/10/01/lihaton-lokakuu-alkoi-mita-nyt-syodaan), mutta kasviskeskiviikkoja on tarkoitus pyrkiä ylläpitämään. Raastoin pari perunaa ja puolisen kiloa punajuuria, lisäsin joukkoon reilut pari desiä juustoraastetta, kaksi kanamunaa sekä sen verran jauhoja, kaurahiutaleita ja hitusen vettä, että sain koostumukseltaan sopivan tuntuisen taikinan. Maustoin suolalla ja timjamilla. Paistelin pannulla pihveiksi. Njam njam. Omasta mielestä tuli älyttömän hyvää, myös Jumbe tykkäsi kovasti.
Mulla sattuu olemaan tällainen upean värinen Tupperwarekulho, niin ei tarvinut miettiä, että värjääkö punajuuri astian. :D
Innokas apukokki Jumbe. ❤
Mipsakaan ei tälläkertaa sanonut "Hyi, en tykkää tästä!" vaan söi peräti puoli pihviä. Jei. :D
Punajuuri oli mulle ruoanlaitossa täysin uusi tuttavuus. Raakaa punajuurta en ollut koskaan aiemmin edes pidellyt hyppysissäni. Säilykkeitä aina joskus harvoin. Mutta kaikkea pitää kokeilla. Ja tämä oli varsin positiivinen kokemus, punajuuri jää varmasti käyttöön meidän ruokavalioon. :)
Tuli nälkä;) ihanan näköisiä pihvejä.
VastaaPoistaPitääpä kokeilla:)