Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

04 huhtikuuta 2014

Kuvahaaste 3/5: Perjantain kauppareissu

Ideana on postata viitenä päivänä kuva omasta arjestaan ja haastaa jokaisen kuvan myötä joku toinen bloggaaja samaan. Tänään haastan mukaan Elämää Sinisalossa -blogin Miia-Rebekan. Haasteen vastaanottaminen on vapaaehtoista, eli en kanna kaunaa jos ei haaste nappaa. :)

Tapanani on ollut käydä viikon tai puolentoista viikon välein isossa marketissa päivittäistavaraostoksilla. Tiedän aika hyvin mitä ruokia, pesuaineita ym. meillä kuluu minkäkin verran. Ja tiedän millainen budjetti meillä on. Kun yhden hoitoalan palkansaajan ja yhden kotihoidontuella olevan kotiäidin tuloilla elätetään kuusihenkinen perhe, täytyy olla tarkkana. :) Sain taannoin ajatuksen, että voisin kerran kuukaudessa tehdä kunnon kauppareissun ja sen lisäksi hakea vain tuoretuotteita (maitoa, leipää, lihaa/kalaa, kasviksia ja hedelmiä) ja jotain yksittäisiä tarpeita viikottain. Suunnitelmallisuudella olisi tarkoitus säästää sekä aikaa että rahaa. 

Järjestin yhteen komeroon tilaa ruokavarastolle, koska keittiön kaappeihin ei mahdu koko kuukauden päivittäistavarat. Mukaan kaupasta lähti kaksi kukkurakärryllistä tavaraa. Aloitimme kauppareissun yhdessä Äijän kanssa ja kaksi pienintä oli mukana. Puolivälissä Äijä lähti hakemaan isompia lapsia koulusta ja otti Jumben mukaan. Niin me Mipsan kanssa hilauduttiin pitkin kauppaa kahden ostoskärryn kanssa loppuostokset. Kassalla sain erittäin ystävällistä palvelua, myyjä mm. auttoi pakkaamaan tavaroita. Jäi tosi hyvä mieli! 

Tässä saalis odottamassa paikalleenlaittoa. Mulla on tapana järjestää tavarat ensin kasseista pöydälle, että ne on helpompi laittaa järkevästi kaappeihin. Olen ottanut myös tavaksi kauppareissupäivänä siivota jääkaapin. Helpointa silloin kun se on tyhjimmillään, hyllyt saa nopsasti pyyhittyä ja järjestettyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti