Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

04 heinäkuuta 2014

Ruusuisissa fiiliksissä

Heipparallaa pitkästä aikaa!

Jotenkin tähän humpsahti mitenkään erityisesti suunnittelematon kolmen kuukauden blogitauko. Puuhaa on riittänyt lasten kanssa ja kotona, joten blogi painui prioriteettilistalla alhaalle... Nyt innostuin uudestaan taas. Ehkäpä siksi, että olen vihdoin ja viimein saanut istutettua kodin pihalle ensimmäiset omat jutut. Ja mikä sopisikaan paremmin kuin ruusut. 💗 Edellisessä kodissa meillä oli pihalla ruusukuja, josta tämän blogin nimikin tulee. Tänne pihalle olen alusta asti suunnitellut johonkin kohtaan istuttelevani ruusuja. Nyt oli aika. :)

Halusin nimenomaan ryhmäruusuja, enkä pensasruusua (vaikka kyllä mä sellaisenkin ossain vaiheessa haluan). Koska kevät ja ruusunjuurien istutusaika hujahti auttamatta ohi, lähdin mielenkiinnolla katselemaan löytyisikö astiataimia ja millaisia. Multasormesta löytyi saksalaisia parhaillaan kukkivia astiataimia Bailando -ruususta. Väri on kauniin syvä vaaleanpunainen.


Laitoin alkajaisiksi taimet likoamaan.


Ruusupenkkiä perustamassa oli koko perhe innokkaasti.


Kuopan pohjalle kärräsin ohuelti soraa ja pikkukiviä, sitten Biolanin mustaa multaa ja kalkkia. Peittelin katekankaalla ja laitoin päälle vielä koristekiviä. Kivan näköinen ruusupenkki tuli. Nyt pitäisi vaan saada pidettyä kukkaset hengissä ja rikkaruohot aisoissa. :)


Huomenna juhlitaan yhden murusen synttäreitä, joten minä hipsin tästä leivontapuuhiin. :)

Mukavaa perjantaita!


❤️: Suvi

1 kommentti:

  1. Olipas kiva kuulla sinusta, pitkästä aikaa..:)
    Kylllähän teidän kelpaa penkkejä sinne perustella, kun on noin monta ja ahkeraa auttajaa..:)

    VastaaPoista