Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

04 lokakuuta 2014

Taivaanvalot ja nachovuoka

Tänään oli puuhakas päivä. Kuskailin lapsia jumppaan, uimahallille ja kaverisynttäreille. Ajattelin, että ruoaksi pitää tehdä jotain sellaista, joka on vaivatonta valmistaa ja maistuu kaikille. No, sehän oli sitten nachovuokaa, eli lasten suusta tuttavallisemmin sipsivuoka.


Nachovuoka

- tortillasipsejä
- broilerisuikaleita
- salsakastiketta
- ruskeita papuja
- tomaattia
- juustoraastetta

Laita vuoan pohjalle kerros tortillasipsejä. Painele kädellä murskaksi. Paista broilerisuikaleet, mausta suolalla, valkosipulijauheella ja mustapippurilla. Kaada papujen suolaliemi pois ja lisää pavut pannulle kypsien broilerisuikaleiden joukkoon. Kaada päälle purkillinen salsakastiketta. Anna hautua hetki.

Levitä broileri-papuseos tortillasipsien päälle. Pilko tomaatit pieniksi palasiksi ja lisää vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.


Illalla vietin laatuaikaan esikoisen kanssa. Menimme Taivaanvalot -konserttiin. Ensimmäisessä osassa kuulimme Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin (orkesteri.kokkola.fi) esittämänä Brahmsin Jousisekstetto nro 2 G, op. 36. Oli upeaa, miten orkesteri soi yhtenäisesti ja tulkitsi herkästi mutta vahvasti.

Väliajan jälkeen esitettiin Pehr Henrik Nordgrenin teos Taivaanvalot op. 63. Kapellimestarina oli Sakari Oramo, solisteina sopraano Meeri Pulakka ja tenori Markus Nykänen. Keski-Pohjanmaan kamarikuoro ja Mäntykankaan musiikkiluokkien kuoro lauloivat. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, sekä joukko muita muusikoita soittivat. Instrumenttien kirjo oli laaja. Perinteisten orkesterisoittimien lisäksi oli muinaisia kansansoittimia. Teos pohjautuu kalevalaiseen mytologiaan ja oli kokonaisuutena huikea. Kaikki kuulosti toimivan saumattomasti yhteen. Istuimme salissa siten, että olimme aivan lyömä- ja rytmisoitinten edessä. Muutamaan otteeseen mietin, että toivottavasti nuorimies saa pidettyä suhistuspuun (googlaappas, on aika jännä soitin!) hyppysissään, jos ote olisi kirvonnut, olisin ollut ensimmäisenä maalitauluna. :DD Erityismaininta on annettava lyömäsoitinten kapuloissa olleelle nuorelle muusikolle. Seurasin hänen työskentelyään ja oli kiehtovaa tajuta, miten suuri merkitys kokonaisuuteen oli näennäisen pienillä rummutuksilla ja kilahduksilla.

Vaikuttava kokemus kaikenkaikkiaan. Tytärkin nautti elämyksestä. Hänen oma instrumenttinsa on kontrabasso, oli ilo nähdä ja kuulla taitavien ammattikontrabasistien soittoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti