Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

01 lokakuuta 2014

Omenapaistos

Ompputeema jatkuu! :D

Leivoin aamulla omenapaistosta. Kauratoskaomenoita oon tehnyt vuosikausia koulusta muinoin saadun kotitalousoppikirjan ohjeen mukaan, mutta nyt halusin kokeilla jotain, jossa olisi hieman pehmeämpi pinta. Suomenkielisistä ohjeista en äkkigooglaamalla löytänyt tarpeisiini sopivaa, mutta "enkel äppelpaj" hakusanat tuottivat runsaasti kivoja ohjeita toisella kotimaisella. Niitä lueskelin useamman ja sävelsin sitten oman version. Leipominen sujui meillä näin:


Jumbe 2vee on ottanut tiukan kasvuspurtin ja on jo melkein saman kokoinen kuin Mipsa 4v. Mipsa on vielä vähän pidempi sentään vaikka kuvassa näyttää pienemmältä. :)

Omenapaistos

omenoita
kanelia
sokeria

Voitele n. 20x30cm kokoinen vuoka ja pilko sinne reilu kerros kuorittuja omenoita pieniksi palasiksi. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Pyörittele omenoita kanelisokerissa. 

150g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Sulata voi. Lisää sokeri ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Levitä seos omenapalojen päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen, kermavaahdon taikka vaikka jätskin kera.

Testiryhmä arvioi paistoksen melko maukkaaksi. Kaksi pienintä keskittyivät mieluummin samaan aikaan tarjolla olleisiin suklaakekseihin, mutta aikuisille maistui. Jäähtynyttä paistosta välipalaksi nauttineet koululaiset pitivät herkullisena. :D

Viime päivinä meillä on keskitytty kirjallisuuteen. Sekä lukemiseen, että luomiseen. Lapset ovat itse teippailleet kasaan kirjasia, kirjoitelleet niihin tarinoita ja taiteilleet kuvitukset. Ekaluokkalaisella on tässä työn alla jännittävä kummitustarina. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti