Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

06 marraskuuta 2013

Keskiviikon kokkauksia ja käsitöitä

Ilma on harmaa ja herkästi mielikin. Vaikka minä kyllä kuulun niihin ihmisiin, jotka tykkäävät harmaasta säästä sumuineen ja sateineen. Loska ja kurakin kelpaa ennemmin kuin ky-ky-kylmät pakkassäät. :D Mielen virkistämiseksi löysin kuitenkin paikallisesta Punnitse & Säästä puodista yrttiteetä. Yrtteinä kaneli, inkivääri, fenkoli, anis, lakritsanjuuri, kardemumma, humala, appelsiininkuori, basilika, mustapippuri, laventeli, sarviapila, siankärsämö ja mausteneilikka. Melkoinen seos siis. Maku sopi hyvin syksyyn ja vähän jouluinen fiiliskin siitä tuli. :)"See the goodness in the heart."

Kasviskeskiviikko jäi tänään ihan laiskuussyistä väliin. Meinasin tehdä kesäkurpitsapihvejä, mutta en jaksanut ruveta raastamispuuhiin tai paistelemaan pannulla... Joten päästin itseni helpolla ja tein uunissa silakkafileitä. Lapset tykkää niistä hurjasti ja viimeisestä kalapalasta äityi suoranainen tappelu. Tosi hyvä ja helppo ruoka. Jäiset fileet pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin, annetaan sulaa hetki, päälle suolaa, mustapippuria ja voinokare, sitten uunissa kypsäksi. Kestäisikö ehkä vartin verran paistaminen. Tänään unohdin laittaa voita, joten fileet oli hitusen kuivia, mutta meni ne niinkin. :)


Tänään valmistui lopulta myös Mipsan pipo. Eilen kävin joulutarvikeostoksilla. Joulukorttiaskarteluihin ja lasten adventtikalenteriin löytyi tarpeet. Ja muutama suloinen joulukoriste tarttui mukaan. Niistä kuvia myöhemmin. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti