Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

10 marraskuuta 2013

Lasagne

Hyvää isänpäivää! Meillä juhlinta ei ole vielä päässyt vauhtiin, sillä arjen sankari nukkuu yövuoron jälkeistä untaan. Piakkoin kyllä lähdetään pappoja onnittelemaan. :)

Eilen tein lasagnea. Ai että tuli hyvää. 

Jauhelihakastikkeeseen tuli sipulia, valkosipulia, naudanjauhelihaa, paseerattua tomaattia, tuoretta tomaattia, porkkanasosetta ja vettä. Mausteina suolaa, herbamarea, maustepippuria, mustapippuria, timjamia ja basilikaa. Bechamel-kastikkeen maustoin valkopippurilla ja heitin sekaan juustoraastetta sekä kananmunan. 

Jumbe toimi reippaana apurina kokkauksen ajan. Hän mm. levitti paketillisen rusinoita eteiseen, söi koko vartalollaan tomaatin, joi vettä itsenäisesti, avasi hanan n. kertaa kastellen tiskipöydän ja itsensä. Ja tämä kaikki pelkästään sipulien ja tomaattien pilkkomisen aikana... :DPsst. Huomaatteko, että Jumbe on käynyt parturissa eka kertaa. :)

Tein bechamelin gluteenittomiin jauhoihin ja molempia kastikkeita sen verran ison satsin, että sain tehtyä sekä tavallisen, että gluteenittoman lasagnen. Jälkimmäinenkin oli kuulemma erinomaista ja sitä toivottiin jatkossakin. :)


Luin aamulla Keskipohjanmaa-lehteä ja siellä oli erinomainen Juha Hakalan kirjoittama teksti. Jaan kanssanne katkelman, sillä siinä oli mielestäni syvää viisautta.

"Negatiivinen asenne sallii meille mahdollisuuden tuudittautua ajatukseen siitä, että turha tässä on mitään yrittää, kun ei mistään mitään kuitenkaan tule. Tästä seuraa ikävä oravanpyörä: kun en mitään yritä, en mitään myöskään saavuta. Positiivisuus kannustaa suhtautumaan toiveikkaasti tulevaisuuteen. Kyse on siitä miten arvokkaana oman elämämme koemme ja kuinka kiitollisia olemme kaikesta saamastamme. Kyse on asenteista, jotka liittyvät onnellisuuteen ja henkiseen hyvinvointiin."

Rauhallista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti