Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

07 helmikuuta 2015

Hernekeitto

Hernaripäivä. Tein jo kerran aiemmin hernekeittoa crock pot haudutuspadassa, mutta tuotekehittelyni osoittautui onnistuneeksi ja tämä tämänpäiväinen oli niin hyvää, että päätin jakaa ohjeen kanssanne. Kaikki, toistan, kaikki lapset tykkäsivät. Mipsa 4v. on tähän mennessä suostunut maistamaan hernekeittoa puoli lusikallista kerrallaan. Oli kyseessä sitten itse keitetty tai purkkiversio. Tätä keittoa hän söi kaksi lautasellista. Oli itsekin hämmästynyt. :D

Hernekeitto haudutuspadassa

500g kuivattuja herneitä
2,5 L vettä
400g (naudan)jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
suolaa, herbamare yrttisuolaa, mustapippuria, kuivattua persiljaa

Laitoin illalla ennen nukkumaanmenoa herneet Crock potin astiaan likoamaan. Liotusaika oli jotakuinkin 12h. 


Pilkoin Tupperware Smooth Chopperissa sipulin ja porkkanan silpuksi ja paistoin pannulla jauhelihan kanssa. Maustoin suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla persiljalla. Kaadoin jauhelihaseoksen pataan herneiden ja veden sekaan, lisäsin herbamare yrttisuolaa ja tavallista suolaa. Haudutin keittoa ensin 3h korkeassa lämpötilassa ja vielä 4h matalassa, eli yhteensä 7h. Tuli täydellistä. :)


Olin tänään paljon liikenteessä lasten kanssa, joten oli ihana tulla päivällisaikaan kotiin valmiille keitolle. Lupasin muksuille vielä iltapalaksi pannaria, joten ei kun paistopuuhiin. :)

Hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti