Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

04 helmikuuta 2014

Kalaa ja herkkuiltapalaa

Tein pitkästä aikaa uunilohta muusin kera. Jaettiin työt siten, että Äijä ja Mipsa hoitivat perunateatterin ja minä hoidin kalapuolen. 3-vuotiaskin osaa jo hienosti kuoria perunoita. Mipsa valitsee aina "palhaan kuolimaveitsen", eli Tupperwaren vihanneskuorijan, jota on ilmeisesti helpoin käyttää. :)


Meillä on jo sen kokoinen perhe, että ihan mikään pikkusiipale lohta ei riitä saamaan masuja täyteen. Tämänkertainen filee oli 1200g ja se meni kertarykäisyllä, yhtään ei jäänyt tähteeksi. Iso lasinen tai keraaminen vuoka on hakusalla, mutta sen puutteessa valmistin kalan syvällä uunipellillä. Voitelin pellin, viipaloin pohjalle sipulia ja asetin lohifileen viipaleiden päälle. Laitoin mausteeksi sekä tavallista suolaa, että Herbamarea, valkosipulijauhetta, mustapippuria, kuivattua tilliä ja timjamia. Päälle 5dl kuohukermaa. Kermaa olisi saanut olla enemmänkin tai sen olisi voinut lisätä vasta vaikka paistamisen puolivälissä. Tykkäämme hyvin kypsennetystä, jopa ylikypsästä lohesta, joten fisu paistui 175 asteessa jotakuinkin tunnin verran.


Hyvää tuli, kaikille maistui. :)


Jumbekin syö jo ihan ite!


Tässä männäiltana yllätin lapset. Tavallisimpien puuroa-leipää-jogurttia-banaania -vaihtoehtojen sijasta tein iltapalaksi hedelmä-juustotarjottimen. Hintaa neljän lapsen iltapalalle tuli 9€, joten ihan joka ilta ei tällaista ole luvassa, mutta jos ainakin kerran tai pari kuussa pilkkoisi vaihtelevan kattauksen tämänkaltaisia tuoreita herkkuja. Nyt oli tarjolla mangoa, päärynää, vesimelonia, omenaa ja leipäjuustoa. Muksut napsi herkut hyvillä mielin parempiin suihin. :)Pirteää viikkoa toivotellen,

Suvi

1 kommentti:

  1. Meillä kahdenhengen taloudessa ei ihan tuollaisia määriä kalaa kerralla mene..:)

    VastaaPoista