Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

12 maaliskuuta 2014

Kevätsiivousta ja leipomuksiaKoska kodin ulkopuoliset aktiviteetit on olleet flunssaisina vähissä, on keksitty tekemistä sisätiloissa. Eilen leipasin sämpylöitä.


Ja iltapäivällä lapset leipoivat mun avustuksella kookoskuulia. Mun lapsuuden superherkkua. Meillä oli ystäväni kanssa usein tapana leipoa näitä. Taisi kyllä usein olla niin, että syötiin suurin osa jo taikinana... Parhaimmillaan nämä ovat kuitenkin kun ovat jäähtyneet jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. :)


Ohje löytyy ikivanhasta Aku Ankan keittokirjasta. :)Me tehtiin kolme annosta, että ei ihan heti lopu kesken. ;)

Tänään olen keskittynyt keittiön kaappeihin. Meillä ei ole mitenkään liialti säilytystilaa, joten kaappien järjestys ja looginen täyttäminen ovat olennaisia juttuja. Kuiva-ainekaappi on pursuillut liitoksistaan ja muutama astiakaappi on ollut aika epäjärjestyksessä... Joten tänään ryhdyin hommiin. 

Mipsa tuli keittiöön ja näki kippovuoret pöydällä ja tuoleilla. Kysyi, mitä teen. Vastasin, että siivoan. Mipsa oli hyvin hämmästynyt ja tokaisi: "Et sää siivoa, säähän sotket!" :D Siinä vaiheessa näytti tältä:


Mutta sainpas lopulta järjestystäkin aikaiseksi. :) Sain kipot, tarjoiluastiat ja ei-päivittäin käytettävät keittiökoneet järjesteltyä kahteen kaappiin, joten kuiva-aineille vapautui yksi pieni yläkaapillinen lisätilaa. Sinne laitoin mm. teet (joita oli krhm, aika paljon), kahvin, kaakaon ja säilykkeitä.


Seuraavaksi kuiva-ainekaapin kimppuun. Tuntuu kyllä, että "taas", koska vasta pari kuukautta sitten sen viimeksi siivosin. Nyt sisältö tosin mahtunee paremmin. Haaveilen, että saisin hankittua säilytyspurnukoita niin, että kaappi pysyisi kovasta käyttö- ja täyttöasteesta huolimatta järjestyksessä. Ehkä vielä joku päivä. :)

Keväistä keskiviikkoa kaikille!

Suvi

1 kommentti:

  1. Heippa, heitän sinulle blogihaasteen: http://silmukkameditaatioita.blogspot.fi/2014/03/kuvahaaste-45-teehetki.html. Osallistuminen on vapaaehtoista.

    VastaaPoista