Gluteenittomat tortillat 12 kpl
5 dl jauhoja (käytin taikinaan Semperin Mix -jauhoseosta, leivontaan Sunnuntai vaalea glut. jauhoseosta)
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
n. 15g leivontamargariinia
n. 1,75 dl vettä
Pehmeät tortillat 20-24 kpl
9,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
25g leivontamargariinia
3,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet. Nypi rasva hyvin kuivien aineiden sekaan, jotta seoksesta tulee murumaista. Lisää haalea vesi ja sekoita taikinaksi. Alusta jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan. Tämä on tärkeä vaihe, vaivaa huolellisesti, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Jaa taikina osiin (glut. 12 osaan, normi 20-24 osaan) ja pyörittele pieniksi pallosiksi.
Jauhota alusta ja taikinapallo, kauli ohueksi letuksi. Paista ilman rasvaa kuumalla pannulla molemmin puolin.
Tavoitteena tietysti pyöreä tortilla, mutta epämuotoisetkin maistuivat ihan hyviltä. :) Leivoin näistä vähän pienempiä kuin kaupasta ostettavat tortillaletut yleensä ovat, mutta isompiakin voi toki tehdä.
Leppoisaa lauantai-iltaa!
t. Suvi
Kiitos Suvi! Tuota gluteenitonta ainakin täytynee kokeilla. Keliaakikko kun on tullut taloon joutuu vähän harjoitella uusia juttuja;-)
VastaaPoistaKylläpä sattuikin kivasti; olen kaipaillut tortilloja täällä Algeriassa ja nyt löysinkin ohjeen, miten voin tehdä niitä itse :). Suuret kiitokset!
VastaaPoista