Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

11 maaliskuuta 2014

Niisk niisk, köh köh

Siinäpä ne tuli otsikossa olennaiset. 


Käytän näin akuutissa flunssavaiheessa Frantsilan Karvakorva -yrttitippoja. 20 tippaa veteen sekoitettuna 5 kertaa päivässä. Nuhaisille lapsille oon antanut tätä muutaman (pienimmille kolme, isommille yhtä monta tippaa kuin on ikävuosia) tipan päivässä veteen, mehuun tai lämpimään hunajaveteen sekoitettuna. 

Yrttiuute sisältää ratamoa, auringonhattua, lehmusta, ukontulikukkaa ja kamomillaa. Pitäisi auttaa tukkoisuuteen ja limaisuuteen. Mulla on tätä kaapissa ollut jo vuosikausien ajan ja aina flunssan iskiessä kaivan esiin. :)


Kuuma juotava helpottaa nuhaista oloa. Tämä Yogi Breathe deep -yrttitee ei minusta maistu mitenkään erityisen hyvältä, mutta kunnon lusikallinen hunajaa sekaan, niin menee se alas. :)


D-vitamiinilisää syödään koko perhe vuoden ympäri, mutta näin flunssa-aikana meillä aikuiset ottaa vähän isompia annoksia. Kävin aamulla luontaistuotekaupassa ja myyjä suositteli sinkkiä (aikuisille!) imeskelytabletin muodossa vastustuskykyä parantamaan. Saattaa kuulemma ajoissa otettuna estää koko flunssan tulon ja jos ottaa vasta kun tauti päällä, saattaa lyhentää kestoa. Saas nähdä miten käy.


Carmolis-löylyjä mä otan monesti päänsärkyä helpottamaan. Auttaa tukkoisuuteenkin. Tänään siellä luontaistuotekaupassa myyjä neuvoi lisäksi, että sitä voisi hieroa rintaan, lapsille jalkapohjiin ja laittaa muutaman tipan talouspaperinpalaseen ja sijoittaa yöksi tyynyn viereen. Eteeristä eukalyptusöljyä tiputan muutaman tipan saunakissan selkään. Sitä voisi myös laittaa perusöljyn sekaan ja hieroa vartalolle.

Kyllä mä apteekin nenäsumutteita ja ibuprofeiiniakin olen kiitettävästi joutunut tässä nuhan aikana kuluttaa ja lapsille kuumelääkettä. Mutta mieluusti käytän näitä luontaistuotteitakin, jos vaikka selviäisi vähän lievemmällä taudilla.

Pikaista paranemista meille ja kaikille nuhanenäisille lukijoille!

Suvi

1 kommentti:

  1. Heh, just tänään laitoin mun blogiin mun flunssankarkoituskeiton reseptin :) http://kaunispaiva.net/2014/03/flunssankarkoituskeitto/

    VastaaPoista