Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

23 tammikuuta 2015

Pieni pintaremontti etenee

Tosiaan. Pieni pintaremontti etenee hitaasti, mutta varmasti. Viime viikonloppuna polkaistiin homma käyntiin. Se alkoi listojen, rasioiden, katkaisijoiden ja verhotankojen irrotuksella. Seuraavana vuorossa oli suojaaminen. Tässä siis lähtötilanne. Isommat tytöt olivat yötä mummulassa, mutta pikkuväki tuli yöksi kotiin. Mipsa ja Peppi fiilistelevät alkanutta remppaa. 
Äijä sai lainaan höyryvempeleen tapettien poistoa varten, mutta huoneen pohjalevy tykkäsi siitä vähän kyttyrää... Joten tapetit irrotettiin perinteisemmin menetelmin. Sumutuspullossa lämmintä vettä ja tilkka astianpesuainetta. Huomasimme, että helpointa on kun ensin irrottaa tapetin päällimmäisen kerroksen ja sitten uudestaan kostutus ja lastalla auttaen pohjakerros irti. Irrottelu tapahtui useampana päivänä Äijän töiden ja lasten harrastuskuskausten ja muiden arjen askareiden antaessa myöden. Keskiviikkona lasten iltapalan aikana otin viimeisen tapetinpätkän irti. Äijä pakkeloi ja hioi. Torstaina sai levitellä pohjamaalia. Nyt ollaan siis tässä pisteessä. Tänään toivon mukaan pääsee käsiksi itse tapetointiin. :)


Vähän jo tympii tämä remontin keskellä eläminen... Ruokailuhuone on keskeisellä paikalla, niin että siitä on mentävä läpi kun menee olohuoneeseen. Ruokapöytämme joka kuvissa näkyy, toimii remonttitarvikkeiden työpöytänä ja kun tapetointi alkaa, se suojataan ja saa toimia tapetointipöytänä. Kuusi tuolia jumittavat keittiössä (joka ei muutenkaan ole kovin iso). Rempan jälkeen puhdistetaan ja siistitään ne ja laitetaan myyntiin. Löysin tori.fi sivustolta myynti-ilmoituksen juuri sellaisesta ruokailuryhmästä, josta olimme haaveilleet tämän nykyisen tilalle ja juuri sopivalla hinnalla. Ei auttanut kuin tehdä kaupat. Ongelmaksi meinasi muodostua se, että mihin ne tämän remppailun ajaksi laitetaan... No, saatiin ujutettua onneksi pihatupaan. :)

Sellaisissa tunnelmissa tänään. Sain tässä tätä kirjoitellessani juotua kupposen teetä ja sitten on vuorossa tiskejä ja pyykkejä. :D Tämä teekupillinen oli säästelty nautinto. Suosikkiteetäni Forsmanin Keisarin maljaa ei ole muutamaan viikkoon saanut Prismasta, toivottavasti ei vaan kokonaan poistu valikoimasta! :O Säästin yhden kupillisen verran teelehtiä, mutta nyt ne on nautittu. Olen joutunut tyytyä Nordqvistin Tiikerin päiväuneen ja Keisarin morsiameen, hyvältä maistuvat mutta eivät vedä vertoja Keisarin maljalle. :)Mukavaa perjantaita! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti