Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

07 helmikuuta 2013

Akkari ja aprikoosinkiviä

Aku Ankka tuo iloa elämään monellekin meidän muksuista. Romppu on iso fani, isin vanhat akkarikansiot 80-90 luvun taitteesta on käyty läpi moneen otteeseen ja uusi lehti luetaan heti aina tarkkaan.


Mepsukin on oppinut lukemaan ja seuraa isosiskon jalanjälkiä.


Jumbe keskittyy lähinnä mainosten repimiseen ja maisteluun. :)Sitten muihin aiheisiin, kuten uutistenlukija sanoisi... Oon vuosia pyrkinyt suosimaan luonnonkosmetiikkaa. Kaikessa en sitä käytä, mutta ihonhoidossa pettämättömäksi ja luotettavaksi kosteuttajaksi ovat osoittautuneet öljyt. Omaan herkän sekaihon ja sopivaa perusvoidetta on ollut vaikea löytää. Muutaman vuoden olen nyt menestyksekkäästi käyttänyt pelkkää jojobaöljyä kasvo"voiteena" (100ml riittää pitkään kun tarvitaan vain muutama tippa päivässä!). Nyt kun olisin tarvinut lisää, sitä ei enää niin helposti ja edullisesti löytynytkään.

Lueskelin vähän erilaisista öljyistä ja päädyin tilaamaan jojoban sijaan aprikoosinkiviöljyä. Tilaukseni tein Saippuapajasta, joka myy raaka-aineita kotikosmetiikan valmistukseen. Siirsin öljyn myyntipakkauksesta sellaiseen pulloon, joka annostelee tippa kerrallaan. Aprikoosinkiviöljy toi oikein miellyttävän tuntuman kasvoille, ei jätä edes kevyen öljyistä tuntumaa kasvoille kuten jojobaöljy. Toivottavasti osoittautuu pidempiaikaisessakin käytössä yhtä toimivaksi kuin jojoba. Kasvojen puhdistuksen jälkeen tiputan muutaman tipan (ehkä 4-5) öljyä kämmenelle, kostutan toista kämmentä hieman hanavedellä, hieron käsiä yhteen ja sitten hieron öljyn kevyesti kasvoihin. Jos jää liian öljyinen tunne kasvoille, taputtelen liiat kevyesti pyyhkeeseen. Toimii ja suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti