Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

01 helmikuuta 2013

Murekepäivä

Meillä oli tänään pitkästä aikaa ihan tavallinen arkipäivä. Äijä töissä aamuvuorossa, Romppu koulussa ja me muut kotona. Aamupala oli kiireetön ja Mipsa halusi kokeilla syöttää pikkuveljeä. Huomatkaa supersankariviitaksi käännetty ruokalappu. :)Tehtiin jo aamupäivällä Mipsan kanssa mureketaikina valmiiksi päivällistä varten kun oli rauhallinen hetki. Oon kehittänyt kokeilujen kautta mielestäni tosi hyvän murekeohjeen. Tästä riittää kuudelle hengelle.

Jauhelihamureke

1200 g jauhelihaa
3 kananmunaa
3 dl (ruoka)kermaa tai maitoa tai molempia sekaisin
2 dl Provena kaurajauhoja
n. 3 tl suolaa
Santa Maria pippurisekoitusta tai pelkkää mustapippuria jauheena
jauhettua maustepippuria

Mittaan ensin kulhoon jauhot, siihen päälle kerma/maito, sekoitan. Sitten mausteet ja kananmunat, sekoitan taas. Sitten kulhoon jauheliha ja sekoitan yleensä Tupperwaren sekoituskauhaa tai ihan vaan tukevaa ruokalusikkaa käyttäen seoksen kunnolla hyväksi taikinaksi. Taikina pellille leivinpaperin päälle ja lusikalla tai kostutetuin käsin muotoilen sopivan malliseksi ja paksuiseksi murekkeeksi. Paistetaan 200 asteessa n.40-60 min (riippuu minkä paksuisen murekkeen tekee). Yleensä reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen lasken uunin lämpötilaa 175 asteen tienoille.

Romppu tuli koulusta ja välipalan jälkeen lähdettiin pihalle. Jumbe nukkui tyytyväisenä kärryissä, tytöillä oli hauskaa. Mammakin nautti leppeästä säästä. Tuli keväinen olo kun linnut lauloi ja aurinko paistoi. Kävin takapihan perennapenkin kimppuun ja katkoin rumasti lumessa törröttävät kuihtuneet korret pois. Odotan jo innolla tulevaa kasvukautta, ehkäpä opin taas jotain puutarhanhoidosta ja saan pihasta yhä enemmän oman näköisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti