Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

21 elokuuta 2013

Kasviskeitto

Yritän lanseerata huusholliini kasviruokapäivää ja mikäs sopisikaan paremmin kuin kasviskeskiviikko. :D Tänään keittelin kasvis-linssikeittoa. Perunoita, bataattia, selleriä, paprikaa, tuoretta inkivääriä, sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, punaisia linssejä, Herbamare yrttisuolaa, mustapippuria, kuivattuja yrttejä (timjamia, basilikaa ja rakuunaa sattui maustekaapista löytymään) ja tietysti vettä. 

Kuorin ja pilkoin ensin perunat, bataatin ja sellerin ja laitoin kiehumaan. 


Kuullotin pannulla öljyssä pieniksi pilkottuja sipulia, inkivääriä ja paprikaa ja puristettua valkosipulia sekä mausteita. Kaadoin paistoksen kattilaan kasvisten sekaan. 


Lisäsin kattilaan tomaattimurskaa. 


Huuhdoin linssit lävikössä ja heitin sekaan. 


Annoin kiehua kunnes perunat olivat kypsiä. 


Mulle ja käymään piipahtaneelle isällenikin maistui oikein hyvin. Patonkia tämä olisi kyllä kaivannut kaverikseen, mutta ruis- ja paahtoleivänkin kanssa menetteli. Lapset söivät vaaditut pikkuruiset maistiaisannokset, mutta pysyttelivät muuten lähinnä leipälinjalla... Suunnittelin, että soseutan jämät, kiehautan uudelleen, lisään purkillisen kermaa ja tarjoan huomenna uutena kermaisena sosekeittona. Katsotaan onko yhtään parempi menekki. ;-)



4 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää! Mä kans täällä yritän jonkinmoista dieettiä pitää..olen kyllä jo näitä aloituksia tehny..uudelleen ja uudelleen..;)) tarttis jotain tukea tms...
    tsemppiä sulle <3 se sosekeitto ei ole huono ajatus ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Hih...varmasti olisi tehnyt heti kauppansa jos et olisi puhunut kokeilusta ääneen...:)

    VastaaPoista