Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

28 elokuuta 2013

Kokeilevaa kokkausta

Edelliseen postaukseen viitaten kerrottakoon heti kättelyssä, että keitolla oli merkittävästi parempi menekki kun soseutin sen ja lisäsin kermaa. Jatkossa siis enemmänkin sosekeittoja. :) Ruoka-aiheella jatketaan, koska olen taas innostunut kokeilemaan uusia juttuja. Tein eilen täytettyjä kesäkurpitsoja. Äiti ja sisko ovat jollain bikinikuntoon (?) -kuurilla, jossa on liikunnan lisäksi ruokaohjeita. Maistoin äidiltä pikkupalan kunto-ohjelman ohjeella tehtyä täytettyä kesäkurpitsaa ja ai että se oli hyvää. Kun oma inspiraatio ruoanlaittoon iski, äiti sattui olemaan töissä enkä saanut varsinaista ohjetta, joten sävelsin sitten itse vähän, että mitä ja miten niitä voisi laitella. Halkaisin siis kurpitsat puoliksi, itketin vartin. Kuullotin sipulia ja valkosipulia, paistoin jauhelihaa ja lisäsin sekaan vielä kurpitsoista koverretut sisustat pilkottuna, maustoin Herbamare yrttisuolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Levitin täytteen kurpitsoille, pilkoin päälle tomaattia ja ripottelin juustoraastetta. Paistoin vajaan puolisen tuntia 200 asteessa. Nam. 


Maistui hyvin vielä tänään mikrossa lämmitettynäkin. Seuraavalla kerralla tehdessä laitan kyllä vielä reilusti enemmän valkosipulia ja juustoa, niin ja pizzamaustetta tai oreganoa. Fetajuustoakin voisi laittaa sekaan tilsittynä. Mmmmm...


Tänään oli taas kasviskeskiviikko. En ole lapsille kertonut, että meillä on sellainen, jotta välttäisin pahimmat ennakkoluulot uusia ruokia kohtaan. ;-) Kokeilin eka kertaa ikinä juurespihvien tekemimistä. Lueskelin muutamia ohjeita, sisäistin perusperiaatteen teoriassa ja sitten tein fiiliksellä vähän summassa niillä aineksilla mitä kaapista löytyi. Yllätyin kun onnistui niin hyvin. Perunaa, bataattia ja juustoa raastettuina, pari kananmunaa, pari rkl jauhoja, yrttisuolaa ja pippurisekoitusta. Paistoin pannulla voissa/auringonkukkaöljyssä. 


Valmiista ruoasta ei tullut otettua kuvaa, kun oli niin näläkä. :DD Pihvien kyytipojaksi keitin perunoita ja perinteistä valkokastiketta. Tai no ei se niin hirmu perinteistä ollut kun tein gluteenittomilla jauhoilla, mutta maittavaa oli jokatapauksessa. Seuraavalla kerralla näihinkin enemmän mausteita, valkosipuliakin voisi laittaa. Yllättäen maistui kohtuullisen hyvin lapsille ja Äijällekin. Erityisesti Mipsa veteli menemään useamman pihvin. 

Ja otetaan sitten loppukevennykseksi vielä pari kuvaa viikonlopun voileipäkakuista, niin pysyy tämä ruokateema yllä. Juhlittiin Äijän siskon kihlajaisia ja pariskunta pyysi leipomaan jokusen voileipäkakkusen pippaloihin. Vähän jännitti kun en ole muuten kuin omiin juhliin tällaisia ennen tehnyt, mutta ihan positiivista palautetta tuli. Ei ole muuten ihan nopea homma tehdä monta isoa voileipäkakkua... Onneksi oli apukäsiä lapsia hoitamassa ja kakunteossakin. :)


Ja tässä gluteeniton yksilö:




4 kommenttia:

  1. Nam! Kasvis-fetapihvit ovat tajuttoman hyviä, kannattaa kokeilla! Netistä löydetty ja ukon soveltama ohje... Vois maistua lapsukaisillekin :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs hyvälle:) aion kokeilla ehdottomasti!!! Voileipakakut on niiin hyviä!!

    VastaaPoista
  3. Itse teen täytetyt kesäkurpitsat/paprikat niin,että laitan ruskistetun jauhelihan ja sipulin sekaan luomu lihaliemikuution (puolikas riittää/400g jauhelihaa) ja sitten sulatan vielä koskenlaskija sulatejuustoa jauhelihan sekaan . Täyte paprikalle/kesäkurpitsalle ja juustoraastetta päälle. Uunissa n. Puoli tuntia. Todella(!) hyvää :)
    Otin sinulta sen kasvis-linssikeiton ohjeen. Aion kokeilla :)
    Mukavaa syksyä sinulle ja perheellesi :)
    T.Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kyllä kokeilla tuota sun ohjetta! :)

      Poista