Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

15 maaliskuuta 2014

Tortillalettuja gluteenittomina ja normiversioina

Tortillat ovat herkkua ja täytyy sanoa, että kotitekoiset tortillaletut pesevät kaupasta ostetut mennen tullen. Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä leipoa niitä ja sujui yli odotusten. :) Taikinan tekeminen oli nopeaa, mutta paistaminen otti oman aikansa. Aloitin eilen gluteenittomilla ja tänään leivoin tavalliset juuri ennen ruokailua.Gluteenittomat tortillat 12 kpl

5 dl jauhoja (käytin taikinaan Semperin Mix -jauhoseosta, leivontaan Sunnuntai vaalea glut. jauhoseosta)
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
n. 15g leivontamargariinia
n. 1,75 dl vettä

Pehmeät tortillat 20-24 kpl

9,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
25g leivontamargariinia
3,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet. Nypi rasva hyvin kuivien aineiden sekaan, jotta seoksesta tulee murumaista. Lisää haalea vesi ja sekoita taikinaksi. Alusta jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan. Tämä on tärkeä vaihe, vaivaa huolellisesti, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Jaa taikina osiin (glut. 12 osaan, normi 20-24 osaan) ja pyörittele pieniksi pallosiksi.

Jauhota alusta ja taikinapallo, kauli ohueksi letuksi. Paista ilman rasvaa kuumalla pannulla molemmin puolin. 


Tavoitteena tietysti pyöreä tortilla, mutta epämuotoisetkin maistuivat ihan hyviltä. :) Leivoin näistä vähän pienempiä kuin kaupasta ostettavat tortillaletut yleensä ovat, mutta isompiakin voi toki tehdä. Tähänastiset kuvat ovat kaikki gluteenittomista versioista. Lopuksi vielä yksi otos vehnätortilloista:


Jostain luin vinkin, että tällaisista saa myös herkullisen makean suupalan kun voitelee, ripottelee kanelia ja sokeria, rullaa ja lämmittää hetken mikrossa. Ajattelin kokeilla. :) Perinteinen käyttötapa tortillatäytteiden kanssa oli ainakin herkullista. Myös gluteenittomat maistuivat Äijälle mainiosti. Oli sitä mieltä, ettei ole yhtä hyviä tähän mennessä maistanut. :)

Leppoisaa lauantai-iltaa!

t. Suvi

2 kommenttia:

  1. Kiitos Suvi! Tuota gluteenitonta ainakin täytynee kokeilla. Keliaakikko kun on tullut taloon joutuu vähän harjoitella uusia juttuja;-)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä sattuikin kivasti; olen kaipaillut tortilloja täällä Algeriassa ja nyt löysinkin ohjeen, miten voin tehdä niitä itse :). Suuret kiitokset!

    VastaaPoista