Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

03 lokakuuta 2013

Rintasyöpäasiaa

Huomenna perjantaina 4.10. vietetään vuoden 2013 Syöpäsäätiön Roosa nauha -päivää. Sen tarkoituksena on lisätä rintasyöpätietoutta, sekä kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen sekä tukeen ja neuvontaan. Asia on lähellä sydäntä, koska lähipiirissäni on vastikään ollut rintasyöpää (joka onneksi parantui! ❤).  

Hengessä voi olla mukana esimerkiksi Pukeudu pinkkiin -päivän merkeissä. Meillä isommat tytöt ottivat asian varsin vakavasti ja valitsivat huolella huomisen vaatetuksensa valmiiksi. :) Itse lähestyn asiaa ehkä hitusen vähemmän kokonaisvaltaisesti. Pinkki paita ja asusteet saavat riittää. :D


No mitä muuta voi tehdä? Ainakin käydä katsomassa ylle linkkaamaltani sivustolta vinkkejä ja ostaa vaikka kolmen euron Roosan nauhan. Naisille erityisen tärkeää olisi myös, että tutkimme rintamme säännöllisesti, suositus olisi kerran kuukaudessa. Sen äiti opetti minulle jo teininä. Ja saman aion opettaa omille tyttärilleni kun teini-ikään ehtivät. Rintasyövän hoitoennuste on sitä parempi, mitä aiemmin se huomataan. 

Esimerkiksi täällä on asiallista ohjeistusta rintojen omatoimiseen tutkimiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti